29 Eylül 2012 Cumartesi

Kurabiye Hakkinda :)

Eskiden sadece cay saatlerinin vazgecilmesi olan kurabiye , simdilerde akliniza gelebilecek her turlu ozel gunun basrol oyuncusu diyebilirim.Oyle ki su anda yukarda gordugunuz gelin damat kurabiyelerim bir dugunde gelin ve damadin yakinlarini oldukca sasirtti :) Gelelim puf noktalar ve iyi bir kurabiye yapabilmek icin genel bilgilere :
*Genelde ana madde olarak nisasta kullanilir, fakat suslemeye uygun kurabiye icin un tercih ediyoruz.

*Dayaniklidir:) yapimindan 1-2 hafta sonra bile rahatlikla tuketilebilir.

*icine konulacak kuru malzeme ( un , nisasta v.b) mutlaka elenerek konmalidir.

*Yumurta miktari azaltilirsa kurabiyenin dayaniklilik suresi bir miktar daha uzayabilir.

*Kabartmak icin maya kullanilmaz, karbonat ya da kabartma tozu kullanilir.

*Yogurulduktan sonra 5- 10 dk bile olsa mutlaka dinlendirilmeli ve sonra sekil verilmelidir.

*Kurabiyelerde genellikle margarin kullanildigi icin ve piserken margarinden dolayi yayilacagi icin ,mutlaka            kizgin firina konmalidir.

*Kullanilacak olan margarin ya da tereyagi ocakta eritilmeden , oda sicakliginda yumusatilarak kullanilmalidir.



















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder