Eskiden sadece cay saatlerinin vazgecilmesi olan kurabiye , simdilerde akliniza gelebilecek her turlu ozel gunun basrol oyuncusu diyebilirim.Oyle ki su anda yukarda gordugunuz gelin damat kurabiyelerim bir dugunde gelin ve damadin yakinlarini oldukca sasirtti :) Gelelim puf noktalar ve iyi bir kurabiye yapabilmek icin genel bilgilere :
*Genelde ana madde olarak nisasta kullanilir, fakat suslemeye uygun kurabiye icin un tercih ediyoruz.
*Dayaniklidir:) yapimindan 1-2 hafta sonra bile rahatlikla tuketilebilir.
*icine konulacak kuru malzeme ( un , nisasta v.b) mutlaka elenerek konmalidir.
*Yumurta miktari azaltilirsa kurabiyenin dayaniklilik suresi bir miktar daha uzayabilir.
*Kabartmak icin maya kullanilmaz, karbonat ya da kabartma tozu kullanilir.
*Yogurulduktan sonra 5- 10 dk bile olsa mutlaka dinlendirilmeli ve sonra sekil verilmelidir.
*Kurabiyelerde genellikle margarin kullanildigi icin ve piserken margarinden dolayi yayilacagi icin ,mutlaka kizgin firina konmalidir.
*Kullanilacak olan margarin ya da tereyagi ocakta eritilmeden , oda sicakliginda yumusatilarak kullanilmalidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder